Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
Halderbergevoorelkaar

Vrijwilliger bij de landelijke Depressielijn

Word jij vrijwilliger bij de Depressielijn? Wil jij je (naasten)ervaring met depressies inzetten om anderen te helpen? Gewoon vanuit huis? Word dan vrijwilliger bij de Depressielijn! Dit is de telefonische helpdesk van de Depressie Vereniging voor mensen met een depressie en hun naasten. Bellers kunnen bij jou terecht met hun verhaal of met hun vragen. Dankzij jouw eigen ervaringen en inzichten kun jij op een waardevolle manier naar ze luisteren. Onze voorkeur gaat uit naar medewerkers die ook een achtergrond als psychosociaal hulpverlener hebben. De Depressielijn is op werkdagen bereikbaar: · ’s ochtends van 10:00 – 12:30 · ’s middags van 14:30 – 17:00 · ’s avonds van 19:00 – 21:00 en · zondagochtend van 10.00-12.30 Als vrijwilliger draai je minimaal één ochtend-, middag- of avonddienst per week. Meer of minder diensten zijn bespreekbaar. Tijdens jouw dienst schakelen we het centrale nummer van de Depressielijn door naar je mobiele telefoon. In de gesprekken luister je naar en bemoedig je bellers vanuit je eigen ervaringsdeskundigheid en door gebruik te maken van LSD: Luisteren, Samenvatten en Doorvragen – voor deze vaardigheden kun je de workshop Individueel lotgenotencontact via InVolv volgen. Wie ben jij? · Je hebt ervaring met depressies, omdat je die zelf hebt meegemaakt of iemand in je directe omgeving. · Je hebt een verstaanbare stem · Je bent in staat om contact aan te gaan, te houden en te verbreken. · Je bent bereid om te leren en te reflecteren. · Je hebt een rustige thuiswerkplek, een stabiele internetverbinding en een e-mailadres om te communiceren over de planning. Technische vaardigheden omtrent een mobiele app en SharePoint is gewenst. · Je kunt goed luisteren en vindt het fijn om anderen te helpen, zo nodig zet je je eigen ervaringen daarvoor in. Vrijwilliger bij de Depressielijn Je komt terecht in een prettig en gedreven team van 25 tot 30 vrijwilligers. Liesbeth van den Hooven en Daniëlle de Lange coördineren samen dit team. Iedere 2 maanden is er een online meeting, waarin alle medewerkers kennis en ervaringen delen en van elkaar leren. Over je voortgang heb je jaarlijks online een gesprek met de coördinator van de Depressielijn. Regelmatig organiseren wij een uitje voor ons Depressielijn Team. Als vrijwilliger krijg je de mogelijkheid om gratis cursussen en workshops te volgen via InVolv. Contact Wil je anderen helpen met jouw ervaringen of heb je vragen over dit werk, stuur dan een berichtje naar [e-mailadres verborgen] . Zodra we een berichtje van je binnen hebben, nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Kijk ook even op de site van de depressievereniging voor alles wat we doen! [website verborgen]/

Lees meer

structureel

Kan online / via de telefoon

Begeleiding & coaching

Beschrijving

Word jij vrijwilliger bij de Depressielijn?
Wil jij je (naasten)ervaring met depressies inzetten om anderen te helpen? Gewoon vanuit huis? Word dan vrijwilliger bij de Depressielijn! Dit is de telefonische helpdesk van de Depressie Vereniging voor mensen met een depressie en hun naasten.
Bellers kunnen bij jou terecht met hun verhaal of met hun vragen. Dankzij jouw eigen ervaringen en inzichten kun jij op een waardevolle manier naar ze luisteren.

Onze voorkeur gaat uit naar medewerkers die ook een achtergrond als psychosociaal hulpverlener hebben.

De Depressielijn is op werkdagen bereikbaar:
· ’s ochtends van 10:00 – 12:30
· ’s middags van 14:30 – 17:00
· ’s avonds van 19:00 – 21:00
en
· zondagochtend van 10.00-12.30

Als vrijwilliger draai je minimaal één ochtend-, middag- of avonddienst per week. Meer of minder diensten zijn bespreekbaar.
Tijdens jouw dienst schakelen we het centrale nummer van de Depressielijn door naar je mobiele telefoon.
In de gesprekken luister je naar en bemoedig je bellers vanuit je eigen ervaringsdeskundigheid en door gebruik te maken van LSD: Luisteren, Samenvatten en Doorvragen – voor deze vaardigheden kun je de workshop Individueel lotgenotencontact via InVolv volgen.

Wie ben jij?
· Je hebt ervaring met depressies, omdat je die zelf hebt meegemaakt of iemand in je directe omgeving.
· Je hebt een verstaanbare stem
· Je bent in staat om contact aan te gaan, te houden en te verbreken.
· Je bent bereid om te leren en te reflecteren.
· Je hebt een rustige thuiswerkplek, een stabiele internetverbinding en een e-mailadres om te communiceren over de planning. Technische vaardigheden omtrent een mobiele app en SharePoint is gewenst.
· Je kunt goed luisteren en vindt het fijn om anderen te helpen, zo nodig zet je je eigen ervaringen daarvoor in.

Vrijwilliger bij de Depressielijn
Je komt terecht in een prettig en gedreven team van 25 tot 30 vrijwilligers. Liesbeth van den Hooven en Daniëlle de Lange coördineren samen dit team. Iedere 2 maanden is er een online meeting, waarin alle medewerkers kennis en ervaringen delen en van elkaar leren. Over je voortgang heb je jaarlijks online een gesprek met de coördinator van de Depressielijn.
Regelmatig organiseren wij een uitje voor ons Depressielijn Team. Als vrijwilliger krijg je de mogelijkheid om gratis cursussen en workshops te volgen via InVolv.

Contact
Wil je anderen helpen met jouw ervaringen of heb je vragen over dit werk, stuur dan een berichtje naar [e-mailadres verborgen] . Zodra we een berichtje van je binnen hebben, nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Kijk ook even op de site van de depressievereniging voor alles wat we doen!
[website verborgen]/

Praktische informatie

Tijdsinvestering

Wekelijks 2 tot 3 uur

Locatie

Kan online / via de telefoon

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Mantelzorgers

Mensen die begeleid worden/wonen

Nieuwkomers & vluchtelingen

Volwassenen

Ouderen

Impactgebied

Noodhulp
Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Begeleiding & coaching
Liesbeth
65% profielsterkte

Over Liesbeth

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Liesbeth is ingeschreven op NLvoorelkaar sinds 03-01-2024
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Wij zoeken ervaringsdeskundige ouders!
Online / via de telefoon

Wij zoeken ervaringsdeskundige ouders!

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 40 uur
Balans, vereniging voor ouders

Balans is een vereniging voor ouders van kinderen met allerlei extra ondersteuningsvragen. Zoals autisme, hoogbegaafdheid of dyslexie. Onder andere helpen we ouders aan onze gratis advieslijn en met onze webinars en bijeenkomsten. Aan de advieslijn zitten ervaringsdeskundige ouders die veel weten van passend onderwijs en jeugdhulp/-zorg. Wil jij ook andere ouders verder helpen met jouw kennis en ervaring? Meld je dan aan en ga eens vrijblijvend in gesprek met onze coördinatoren Claudette en Karin. Zo kun je kijken of het vrijwilligerswerk voor Balans ook iets voor jou is. Ieder uurtje dat vrijwilligers zich voor ons willen inzetten is er één, en vele handen maken licht werk. Op dit moment zijn we specifiek op zoek naar vrijwilligers voor onze advieslijn en in de regio’s. Maar je kunt ook helpen met bijvoorbeeld de ledenadministratie, marketing, lobby of technische ondersteuning. Helpen bij de advieslijn kan prima vanuit je eigen huis. De advieslijn is op specifieke tijden bereikbaar, maar je kunt ook ouders later terugbellen of per e-mail op een vraag reageren. Via deze link vind je meer informatie: [website verborgen]/ Meteen aanmelden voor een vrijblijvend gesprek? Dat kan door het invullen van dit formulier: [website verborgen]

Hou jij van een gezellige babbel?
Online / via de telefoon

Hou jij van een gezellige babbel?

Eenmalig of wekelijks · 0 tot 2 uur
Lach-Medicijn

Dan is dit vast iets voor jou! Dit kun je gewoon tussendoor doen, als het je uitkomt! Ik ben Marja van Lach-Medicijn (zie onze pagina op fb, daar staat ook de site), een telefonische hulpdienst voor wie behoefte heeft aan een gezellige babbel (niet per se lachen, hoor, maar dat mág natuurlijk wel!). Iemand die even wat steun nodig heeft in de vorm van een gezellige babbel, vraagt bijv. "wie kan rond 14u?" in de telegramgroep (daar dat kan nl. onder pseudoniem en zonder telefoonnummer!). Iemand die tijd heeft, reageert met: "ik kan dan". De vrager neemt dan op de afgesproken tijd contact met je op (zonder dat je je nr hoeft te geven!), Om ervoor te zorgen dat het een positief, constructief gesprek blijft, volg je het protocol: zie de protocol pagina op onze site. Lijkt het jou fijn om daarbij aan te haken? Mss kijk je eens op de site? Leuk feitje: wie als vrijwilliger werkt bij Lach-Medicijn mag zelf ook om een babbel vragen, mocht je daar eens behoefte aan hebben! Misschien zien we elkaar in de wachtkamer van Lach-Medicijn voor een kennismakingsgesprek? Mvg, Marja van Lach-Medicijn

(kleine) groepen
Rittenplanner voor ANWB Automaatje
Online / via de telefoon

Rittenplanner voor ANWB Automaatje

Project · 1 tot 3 uur in totaal
ContourdeTwern

ANWB AutoMaatje is in 2015 opgericht omdat de ANWB het belangrijk vindt dat iedereen mobiel kan zijn. We brengen vrijwilligers met een eigen auto in contact met minder mobiele plaatsgenoten, waardoor ouderen en mensen met een gezondheidsbeperking goed vervoer tot hun beschikking hebben en niet geïsoleerd raken. Voor tijdens de vakantieperiodes (Kerst, zomervakantie) zijn we zoek naar een vrijwilliger die van maandag tot en met donderdag, vanaf 9:30 tot 12 uur de ritaanvragen per telefoon wil aannemen. De aangevraagde rit moet daarna aan een beschikbare vrijwilliger worden gekoppeld. Deze functie kan vanuit huis worden uitgevoerd en je ontvangt een mobiele telefoon. De hoeveelheid tijd die je kwijt bent is afhankelijk van de ritaanvragen, maar is nooit meer dan drie uur. Je helpt mensen hiermee zodat ze bij familie, fysiotherapeut, arts of ziekenhuis op bezoek kunnen.

Social Media/TikTok Vrijwilliger voor JongLPO
Online / via de telefoon

Social Media/TikTok Vrijwilliger voor JongLPO

Wekelijks · 1 tot 4 uur
Landelijke Pijn Organisatie

Social Media/TikTok Vrijwilliger voor JongLPO Ben jij klaar om jouw talent te gebruiken voor een goed doel? Wij ook! En we hebben jou nodig om samen nog meer impact te maken! Wij zijn JongLPO, het enthousiaste jongerenteam binnen de Landelijke Pijn Organisatie, en we zetten ons in voor jongeren met chronische pijn. Onze missie? Het leven van deze jongeren een stukje makkelijker maken. En jij kunt daarbij helpen! Wat ga je doen? Creëren van Content: Of je nu geweldige posts bedenkt voor Instagram of inspirerende TikTok-video’s maakt, jouw creativiteit staat centraal! Wat bieden wij? Flexibiliteit: Werk lekker vanuit huis, wanneer het jou uitkomt, en op jouw eigen tempo. Ervaring: Een mooie kans om je social media skills te laten groeien binnen een organisatie met impact. Impact: Jouw werk maakt direct een verschil voor jongeren met chronische pijn. Teamwork: Word lid van ons gezellige en ondersteunende team van vrijwilligers! Wie zoeken wij? Jij houdt van social media en weet hoe je een boodschap krachtig overbrengt. Ervaring met Instagram en/of TikTok? Top! Je bent creatief, denkt graag vooruit, en werkt zelfstandig. Affiniteit met chronische pijn is mooi meegenomen, maar geen must. Klaar om samen een verschil te maken? Laat van je horen en sluit je aan bij ons team Samen maken we het verschil! Help ons bouwen aan een online-platform voor jongeren met chronische pijn! Wil je vast meer weten, over ons te bouwen platform voor mensen met chronisch pijn, neem eens een kijkje op; [website verborgen]/ en [website verborgen] Ben je enthousiast, ga naar deze vacature op de website van de LandelijkePijnOrganisatie naar de vacature : [website verborgen]/ vul dan het Aanmeldformulier Vrijwilligers in. Ik hoop je snel te zien, Marisa (vrijwilligerscoördinator LPO) Deze vrijwilligersjob en diverse andere vacatures vind je in ons vacatureoverzicht . Ook kun je als vrijwilliger bijdragen aan korte projecten en losse vrijwilligersklussen.

Jongeren
GROENER LEVEN, via diverse projecten
Online / via de telefoon

GROENER LEVEN, via diverse projecten

Project · 1 tot 5 uur in totaal
Stichting

Wij organiseren van alles om onze inspirerende GROENE boodschap te verspreiden. Wil jij ons steunen om meer mensen te bereiken? Dat kan zo vaak je wilt, zo lang je wilt, en waar je wilt (thuis/ op locatie), alles is mogelijk. We overleggen wat bij jou past en waarmee wij geholpen zijn. Wij zetten diverse projecten op, zoals: - een groene challenge: elke week een nieuwe groene gewoonte aanleren => elk jaar 52 stappen hoger op de groene ladder - aandacht voor biologisch en veganistisch eten, bijv. d.m.v. potlucks, recepten, inspiratie - aandacht voor STINK ER NIET IN ! GO NATURAL ♥ (want geurstoffen zijn errug ongezond, al weten velen dit nog niet) - HOU HET LEUK, DOOF JE PEUK! => zak-asbakjes verspreiden zodat peuken veilig worden opgeborgen en het milieu ervan verschoond blijft (daarop ook een link naar snel en makkelijk stoppen met roken) - wij leveren o.m. inspirerende programmaboekjes met humor gebrachte 'groener leven tips' en achtergrond info aan 'Concerten voor de Aarde' opdat dit zich meer en meer verspreidt en geleefd wordt - en nog veel meer Categorieën: Media & design / Marketing & communicatie / Creativiteit & muziek Thema’s: Duurzaamheid & milieu / Kunst & cultuur / Sociaal & welzijn

Communicatiemedewerker, denker en doener!
Online / via de telefoon

Communicatiemedewerker, denker en doener!

Wekelijks · 4 tot 6 uur
Stichting Iedereen een Meester

Wij zijn op zoek naar iemand die als onderdeel van ons team de stichting kan ondersteunen op het gebied van communicatie. Het gaat om meedenken, uitvoeren en zo nodig aansturen van stagiairs. Met name het beheer van social media is belangrijk maar daarnaast ook allerlei vormen van communicatie in het kader van het promoten, een permanente zichtbaarheid en grotere bekendheid van Iedereen een Meester. Wat zijn zoal je taken: beheer social media kanalen beheer website verzorgen van de digitale Nieuwsbrief vormgeven brochures, posters e.d. verzorgen van uitnodigingen voor vrijwilligersbijeenkomsten bewaken huisstijl vormgeven verslagen e.d. Wat vragen we van jou: Ervaring in het vak van Communicatie/PR w.o. social media Goede communicatieve vaardigheden Goede beheersing van de Nederlandse taal Ervaring met het onderhoud van en een goed gevoel voor social media (waaronder alertheid op te plaatsen relevante nieuwtjes) Affiniteit met het onderwijs Waar kom je te werken: Je werkt vanuit huis. Je kunt jouw bijdrage leveren op tijdstippen die jou goed uitkomen of die, indien dat voor bepaalde communicatie nodig is, vooraf met jou worden afgestemd. Het gaat naar schatting om 4 tot 6 uur per week. Het ‘Iedereen een Meester’-team heeft periodiek op vrijdag teamoverleg (in postcodegebied 2565). Wat krijg je ervoor terug: De kans om jouw talenten, kennis en vaardigheden in te zetten en daardoor van betekenis te zijn voor de samenleving. Het gaat hier om functie waarbij een vrijwilligersvergoeding tot de mogelijkheden behoort. Ben jij de ‘Meester’ die wij zoeken? Ben jij die gemotiveerde ‘Meester’ en wil jij ons team graag komen versterken? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen aan [e-mailadres verborgen] met daarin jouw motivatie.

Coördinator Werkgroep Grijs,Groen en Gelukkig
Online / via de telefoon

Coördinator Werkgroep Grijs,Groen en Gelukkig

Maandelijks · 3 tot 8 uur
IVN Mark & Donge

Onze huidige coördinator wil na 9 jaar enthousiast en betrokken coördineren en organiseren meer tijd voor andere dingen. De Werkgroep zoekt nu een opvolger voor een deel van wat zij deed. Een paar leden hebben al een groot deel van haar organisatiewerk overgenomen, maar het contact met de zorginstellingen en het bewaken van de gang van zaken en onderlinge communicatie nog niet. Het meeste gaat op zelf gekozen momenten van achter de laptop of telefoon. Ben jij misschien onze nieuwe coördinator? Je wordt dan de spil van het Kernteam van medeorganisatoren en van de totale Werkgroep Grijs, Groen en Gelukkig. De Werkgroep bestaat uit ca 16 actieve leden van Natuurvereniging IVN Mark & Donge [website verborgen]/ ). Wij bezoeken steeds getweeën groepen ouderen in de regio in een aantal zorginstellingen of in de dagopvang met een Natuuractiviteit. We brengen de Natuur naar binnen waar de deelnemers zelf niet of nauwelijks meer naar buiten kunnen. We doen dat met een Natuurkoffer met foto’s en praktische materialen, maar vooral met voorwerpen, bloemen, planten, schelpen, zaden, soms diertjes, die we vers uit de natuur meebrengen. Elk seizoen is daarin anders. We maken steeds een programma met de elementen: natuurervaringen ophalen, muziek, verhalen, uitleg over de natuurvoorwerpen, zien, voelen, horen, ruiken en proeven en sluiten vaak af met een creatief moment met het verse materiaal. Meestal gaan die creaties trots mee naar de kamer of huis. Natuur doet goed, voor jong en oud. De deelnemers hebben somatische of mentale beperkingen. Ze hebben meestal grijs haar en we zien ze tijdens onze groene activiteit vaak momentjes van geluk beleven. Vandaar de naam. En uit die geluksmomentjes halen ook wij onze voldoening. ). Je mag natuurlijk ook met de workshops helpen als je wilt. We bezoeken nu 7 verschillende instellingen. In 2024 zijn we 40 x met de Natuurkoffer op stap. Heb je interesse en wil je meer weten, neem dan contact op met de huidige coördinator Marry Verkleij ([telefoonnummer verborgen])

Gastheer/Gastvrouw tijdens digitaal cafe
Online / via de telefoon

Gastheer/Gastvrouw tijdens digitaal cafe

Eenmalig of maandelijks · 3 tot 4 uur
AGORA Beroepsvereniging

In het kort Jij bent digitaal vaardig en thuis in de wereld van Teams. Een meeting hosten? Daar draai je jouw hand niet voor om. Dan is deze leuke ondersteuningstaak je op het lijf geschreven. Je wordt gastvrouw/gastheer namens het bestuur van AGORA voor de digitale cafés en andere digitale meetings zoals een Algemene ledenvergadering (ALV). Wanneer We houden 6 tot 7 keer per jaar online activiteiten. De data zijn nog niet bekend, maar worden in afstemming met jouw agenda gepland. Hoe Door het uitzetten van een Teamslink onder de genodigden, gasten toe te laten, deze waar nodig in te delen in break out rooms en de chat te volgen tijdens de meeting. Tijdinvestering 3 tot 4 uur per bijeenkomst, voor minimaal 1 jaar. Nieuwsgierig geworden? Klik Vacature: Gastheer/Gastvrouw online Teams meetings om de gehele tekst te lezen

Jongeren