Wil jij samen lezen bij de DoorleesExpress?

Wil jij samen lezen bij de DoorleesExpress?

Regelmatig
Oud Gastel: Stoof
  • Taal & lezen
  • Onderwijs & educatie

De DoorleesExpress is grotendeels hetzelfde concept als de VoorleesExpress. Het verschil met de VoorleesExpress is dat het zich richt op oudere kinderen: 8-12 jaar. Bij deze kinderen ligt de nadruk op het zelf lezen en kunnen kinderen zelfstandiger thuis aan de slag met tips van de vrijwilliger. De ontmoetingen vinden bij voorkeur thuis plaats, maar kunnen ook op school of in de bibliotheek plaatsvinden of online sessies zijn.
Het betreft hier een landelijke Pilot vanuit Stichting VoorleesExpress.

De DoorleesExpress richt zich op kinderen tussen de 8 en 12 jaar die moeite hebben met lezen en taal en vanuit huis weinig begeleiding krijgen.
Bij deze kinderen zal een vrijwilliger inzetten op:
• Leesmotivatie: Laten zien hoe leuk lezen kan zijn en kinderen laten kennismaken met boeken en teksten die hen aanspreken.
• Zelfvertrouwen: Kinderen laten zien wat ze kunnen en vertrekken vanuit datgene waar ze goed in zijn.
• Leesmeters: Samen veel lezen en zo meer vertrouwd raken met het lezen.
• Betrokkenheid ouders: Met ouders verkennen op welke manier zij hun kind meer kunnen stimuleren en ondersteunen.
• (Meer)talige thuisomgeving: Samen met het gezin onderzoeken hoe beschikbaar (online) aanbod thuis een plek kan krijgen, zodat er veel en leuk aanbod laagdrempelig beschikbaar is in het gezin.
Als vrijwilliger ga je wekelijks langs bij een gezin, dit doe je 20 weken lang, 1 uur per week, bij voorkeur op een vast tijdstip. Het lezen vindt na school of vroeg in de avond plaats. Je bekijkt samen met de ouders, hoe er meer aandacht kan komen voor taal binnen het gezin.

Je hebt als vrijwilliger via een app toegang tot e-learning met de meeste actuele kennis en adviezen op het gebied van o.a. taalontwikkeling, meertaligheid, geletterdheid, betrekken ouders en interactief voorlezen. Ook kan je via de app tips en filmpjes doorsturen naar de ouders van je voorleesgezin, je hoeft geen techneut te zijn maar in het bezit zijn van en om kunnen gaan met een smartphone is wel een pre. Ook ontvang je een workshop interactief voorlezen via de bibliotheek.
Heb jij 1 uur per week tijd over en ben je enthousiast over boeken en voorlezen? Wil je een positieve bijdrage leveren aan taalontwikkeling en het leesplezier van kinderen activeren? Meld je dan aan bij de DoorleesExpress!
Ben jij enthousiast geworden en wil je meer informatie ga dan naar de site van de DoorleesExpress [website verborgen] (locatie Halderberge). Of je kan contact opnemen met Hedwig van de Noort [telefoonnummer verborgen] [e-mailadres verborgen]

  • De vraag van Hedwig is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Halderbergevoorelkaar
Laat Hedwig weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vraag: "Wil jij samen lezen bij de DoorleesExpress?" van Hedwig.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Halderbergevoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Surplus
Geplaatst door:
Profielfoto van Hedwig
75% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Hedwig
  • De vraag van Hedwig is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Halderbergevoorelkaar

Meer vragen van Hedwig namens Surplus

  Omschrijving van de vraag Plaats Categorie
  Voorlezer VoorleesExpress gemeente Halderberg Oudenbosch Taal & lezen